Rólam

Abban lenni ami van, mert ez az, ahogyan lennie kell

Amikor megengedjük spontán élni az igazán egyedit, kitölt az érzet, hogy ez egyben a legtermészetesebb is. Ahogyan az igazi erő és a nyugalom is együtt jár, úgy a szabadság a felelősséggel társul, és a ciklikusság az állandósággal fonódik össze.

A jelen pillanat mindig pontos és elég.

Jelen praxisomban kizárólag már csak azokat a módszereket és tapasztalatokat használom, amiket valóban hasznosnak és minőséginek tartok. 

Ez a szakmai szelekció 2005 óta zajlik folyamatosan. 

Nagyot merítettem az elérhető technikákból és irányzatokból, végül rendkívül kevés maradt bent a rostán.

Talán filozófiai oldalról indultam, mikor 4 évesen a 7-es buszon a végtelenről kérdezgettem édesanyámat, és hogy azt el tudom képzelni, hogy valami mindig lesz, de azt nem, hogy mindig volt.

Később is a formák mögött húzódó minták és minőségek vonzották be az érdeklődésemet, tehát a psziché és a világunk működése, a valóság feltérképezése és kibontása hívott.

A szüntelen tudásvágy és tanulmányok mellett a tapasztalati tanulás legalább ugyanakkora hangsúlyt kapott.

A velünk született alkotó, teremtő képesség öntudatlanul velem volt, bár mivel nem rendelkeztem „jó” kézügyességgel és messze álltam a klasszikus művészeti irányokhoz szükséges ábrázoló, másoló funkciótól, így eleinte teljesen egyedül törtem utat és fedeztem fel a szabad önkifejezés, az alkotásnak ezen varázsának világát.

Utólag úgy látom, hogy modellt építettem - először - magam számára.
A másik nagy terület a munkámban, a szomatikus szféra,

akkor kezdett el igazán kidomborodni az életemben, amikor a köztudatban is egyre nagyobb igény jelent meg a testközpontú élmények után. 

A TRE® folyamataimon során megkaptam mindazt, amiről sokszor nem is tudtam, hogy hiányzik. Ösztönösen döntöttem a kipróbálásában és aztán képződésében is. 

Akkor még nem is sejtettem, hogy mekkora hazatalálás élményben lesz részem a módszerben.

Az érzelmi világunkra fókuszáló terápiák határait sokan elérték már, vagy nem is nyitottak az önismereti munkára. Ez a testalapú technika megállja a helyét utóbbi esetben is, előbbiben meg egy új dimenziót nyit, amire legtöbben erős szomjúsággal várnak.

Felkérések / Rendezvények

” Minden workshop alatt és utána mély hálával csordult túl a lelkem, mert éreztem, hogy mit éltünk át együtt és ez mennyire fontos. Az együttlét; az egymás leföldeltségében való megfürdőzés; a biztonságérzet; az állati, természetes biológiai folyamataink észlelése, megengedése; önátadásban és közben mégis a jelenben maradva. 

Első alkalommal tartott dr. Máté Gábor egész napos eseményt Magyarországon A gyógyulás útjai címmel: beszélgetések, workshopok és előadások sorával segítette, hogy elinduljunk a testi-lelki egészség felé vezető úton. A workshopok közé meg lett hívva a TRE® Hungary, így közel 60 embernek tartottunk Sólyom Anna vezetésével egy TRE® foglalkozást a Budapest Kongresszusi Központban.

Nagy örömömre a 2023-as őszi szezont a “Szülők és pedagógusok műhelye”-ben én kezdhettem egy TRE® foglalkozással a Zenit Általános Iskolában. A foglalkozás résztvevőinek nagy része szülő is, így sok ismert feszültség- és stresszforrás sorsközösségként, ismerősként jelenhetett meg a csoportban. Mielőtt a gyerekekkel TRE®-zünk, mindig a felnőttel kell megismertetni a módszert, ezért is öröm látni, hogy jönnek és tesznek magukért a szülők, mert ezzel adják a legtöbbet a gyerekeknek is.

Mikor láttam, hogy lesz OH-Kártya konferencia, biztos voltam benne, hogy részt szeretnék venni. Így még nagyobb örömként ért a felkérés, hogy tartsak a konferencián komplex művészetterápiás workshopot, ahol bemutatom, hogyan használom a munkámban az asszociációs kártyákat. 

Kisimult, felszabult, nyugalmas, de erővel teli arcok néztek vissza rám a végére. 

A fantasztikus konferencia nem csak a lehetőséget teremtette meg, hanem megalapozta a természetes és nyitott hangulatot, így már “csak csinálni” kellett.

„Ez volt az egyetlen, Budapesten személyesen tartott alapozó kurzus 2023-ban. 

A mindenki számára nyitott 12 órás műhely keretében a résztvevőknek lehetősége nyílt megismerni ezt a forradalmian új technikát, amely egy finom remegés segítségével aktiválja az izomfeszültségek és a mélyizmok stressz-tónusainak ellazulását.”

Bodywork Fesztivál egy olyan kétnapos rendezvény , mely a hazai legnívósabb bodywork módszereket, testtudatosságot fejlesztő workshopokat kínál egy helyen, egy időben, a Budapesti Kortárs Táncművészeti Főiskolán. Olyan szakemberekkel, akik a szomatikus módszerek különböző területeit képviselik a terápiás irányoktól az élményalapú önfejlesztésig. Tapasztalatfókuszú és traumainformált keretek között fedezhető fel a testpozitív értékrendhez vezető utakat, lehetőségeket. A TRE® a legnagyobb, 100 nm-es terembe kapott meghívást, ahol nagy csoportban van lehetőség kipróbálni közösségben vibrálást.

Több, mint

Impro Painting workshop
0
résztvevő
0
TRE® személyes csoport
0
személyes egyéni TRE® óra
0
Szakmai munkásság és tapasztalatok
Tanulmányok és sajátélmény